• Nazovite: + 385 97 7940 279
  • Pošaljite email: herbadesign.hr@gmail.com
  • Radno vrijeme: po dogovoru

Vrtni rubnjaci SHARK DIY

Kupite ovdje rubnjake za vrt.

SHARK DIY (Do It Yourself) vrtni rubnjaci, linija metalnih Herbadesign rubnjaka, lako se i brzo postavljaju te štede vrijeme pri uređenju vrta, osiguravajući privlačan izgled u svega nekoliko koraka.

Ne morate više čekati majstore! SHARK DIY vrtni rubnjaci osmišljeni su tako da ih može ugraditi svatko!

SHARK DIY (Do It Yourself) vrtni rubnjak
SHARK DIY (Do It Yourself) vrtni rubnjak

CIJENA

SHARK DIY (Do It Yourself) vrtni rubnjaci

Cijena na upit.

NARUČI OVDJE

Za sve ostale informacije u vezi kupnje javite nam se putem kontakt podataka:

Telefon: 097/794-0279 / 091/5656-758
Email:herbadesign.hr@gmail.com
NARUČI SVOJ PRIMJERAK PROIZVODA PUTEM OBRASCA OVDJE:
NARUČI

Detaljnije informacije o proizvodu

Ovi čvrsti, dugotrajni i moderni rubnjaci nezaobilazni su proizvod prilikom uređenja vrta i okućnice kada želite osigurati uredne i decentne razdjelne linije između Vaših cvjetnih gredica, vrtnih prilaza ili staza.

Značajke SHARK DIY metalnih vrtnih rubnjaka:

1) Potrebna su samo 3 kućna alata!

Ne morate više čekati majstora ili brinuti zbog dugotrajnih i zahtjevnih radova oko vaše okućnice! SHARK DIY vrtni rubnjaci postavljaju se vrlo jednostavno pomoću 3 kućna alata: gumenog čekića, kliješta i odvijača.

SHARK DIY (Do It Yourself) vrtni rubnjak

 

2) Jednostavno postavljanje bez varenja i bušenja!

Odaberite područje obruba Vaše gredice te gumenim čekićem po rubu željene gredice zabijte rubnjak. Pri spajanju dvaju rubnjaka potrebno je pomoću odvijača raširiti preklop na vrhu rubnjaka i zatim uvući drugi komad u dužini cca 5 cm. Potom se kliještima pritisne dobiveni spoj dvaju rubnjaka i to je to!

 

3) Kada se primjenjuje SHARK DIY metalni vrtni rubnjak?

a) SHARK DIY rubnjaci primjenjuju se kada na već uređenom travnjaku želimo elegantno i uredno obrubiti cvjetnu gredicu ili vrtnu stazu. Po rubu gredice zabijemo rubnjak, a s dijela gdje dolazi cvjetna gredica skinemo travu, prekopamo i posadimo cvijeće. Rub do trave je uredan kao da je rubnjak tu već odavno.

b) Ako je po nekoj travnoj površini već postavljen malč od kamena, bez rubnjaka između trave i kamena te se on rasipa po travi, tada samo zakucamo rubnjak između, bez kopanja.

c) Ako su na površini 2 vrste malča od kamena i kore te se one miješaju, a želimo ih jasno i decentno odijeliti, samo zabijemo rubnjak između. Nije potrebno kopati.

4) Mogućnost savijanja u željene linije, čak i zaobljene!

SHARK DIY metalni vrtni rubnjak moguće je ručno savijati u zaobljene, organske linije, po želji. Ne trebaju Vam više ručne škare za lim ili kutna brusilica! Savijanje rubnjaka je sada u potpunosti pojednostavljeno! Kliještima malo pritisnite područje na kojem želite savinuti rubnjak i zatim rukom savinite u željeni oblik.

 

5) Stabilnost, čvrstoća i postojanost

Nema bojazni od utiskivanja ili izvlačenja na površinu tla. SHARK DIY vrtni rubnjak ima ugrađene male stopice na dijelovima gdje su šiljci koje mu omogućavaju stabilnost i čvrstoću, da ga se nakon postavljanja više ne može niti utisnuti niti iščupati van. Prije ugradnje rubnjaka potrebno je raširiti stopice pod kutem od 45° koje se nalaze pri vrhu zuba koji se zabijaju u tlo. Na taj način vrtni rubnjaci se ne mogu lako izvući iz zemlje jednom kada su postavljeni.

6) Uredan i decentan izgled vrta, nema više požutjele trave

Suhi i žuti pojas trave svima je već dosadio! Naši metalni vrtni rubnjaci sprječavaju žućenje trave koje se javlja uz betonske rubnjake, jer beton izvlači vlagu iz zemlje koja je potrebna travi da bude zelena. Uz SHARK DIY metalne vrtne rubnjake vaša trava je zdrava, njegovana i uredna.

Odaberite rubnjake koji odgovaraju vašim potrebama:

  • SHARK DIY antracit metalni, visine 10 cm, dužine 150 cm. Izvrsno se uklapaju u eksterijere s modernim materijalima i bojama. Smiruju i smanjuju šarenilo u vrtu. Dobivate jednostavne i jasne linije travnjaka, cvjetnih gredica i staza, a njihova tanka i elegantna linija sa zaobljenim vrhom čini da se nitko ne može na njih ozlijediti pri eventualnom padu.
  • SHARK DIY pocinčani metalni, visine 10 cm, dužine 150 cm. Klasični su elementi u urednom i estetski oblikovanom vrtu. Njihova svjetla boja izvrsno izgleda kao obrub malčiranih cvjetnih gredica i staza. Omogućena je njihova ugradnja i u ravnim i u organski zaobljenim linijama.

Tehničke specifikacije

Nabava, doprema i ugradnja metalnih vrtnih rubnjaka od pocinčanog lima dim. 0,55 x 1500 x 100 mm s preklopom 3,5 cm koji uključuje, zaobljenje na vrhu 4 mm, kao graničnika između gredica i travnjaka. Rubnjak pogodan i prilagođen za samostalnu ugradnju (DoItYourself princip).

Boja rubnjaka tvornički obojeni čelični lim ili tvornički pocinčani čelični lim,   boja antracit siva ili pocinčana boja

Ugradnja širenjem preklopljenih limova pomoću odvijača te ulaganjem jednog rubnjaka u preklop drugoga u dužini cca 5 cm, stiskanjem preklopa kliještima da se rubnjaci spoje te utiskivanjem gumenim čekićem u tlo donje strane rubnjaka sa trokutima sve do linije preklopa. Pri ugradnji nije potrebno vršiti iskop tla.

Izlomljene i organske forme izvode se ručnim savijanjem rubnjaka na njegovom tanjem dijelu.

U stavku uračunata nadmjera 5% radi krojenja. Obračun po m’ postavljenog rubnjaka.

Kriteriji za ocjenu jednakovrijednosti:

  • visina gornjeg dijela rubnjaka od punog lima debljine 0,55 mm je 5 cm, visina donjeg dijela s trokutima koji se utiskuju u tlo 5 cm. Visina preklopa sa stopicom 3,5 cm. Razmak između trokuta 5 cm. Razmak od vrha do vrha trokuta 10 cm. U trokutu se nalazi utor u ‘L’ formi – pero za stabilnost dim. 5+8 mm, širina utora 2 mm.
  • isporuka u komadima od 1,5 m’
  • Ugradnja širenjem preklopljenih limova pomoću odvijača te ulaganjem jednog rubnjaka u preklop drugoga u dužini cca 5 cm, stiskanjem preklopa kliještima da se rubnjaci spoje te utiskivanjem gumenim čekićem u tlo donje strane rubnjaka sa trokutima sve do linije preklopa

Kako postaviti SHARK DIY vrtni rubnjak?

Upute za postavljanje vrtnih rubnjaka možete preuzeti ovdje.

Galerija fotografija