• Nazovite: + 385 97 7940 279
  • Pošaljite email: herbadesign.hr@gmail.com
  • Radno vrijeme: po dogovoru

Unutrašnji vertikalni vrt, Vertikalni zeleni zid

Naši noviteti za vaš balkon ili terasu

Unutrašnji vertikalni vrt, Vertikalni zeleni zid, Vertical garden Herbadesign

Herbadesign živi zid za ozelenjavanje unutrašnjih zidova u objektu:- zid u potpunosti prekriva modularna konstrukcija mini tegli povezanih u jednu cjelinu međusobno. Boja metalnih modula je moderna antracit boja na kojoj se bilje ističe svojom bojom i linijama. Sobno bilje je prilagođeno rastu u posudama i zahtjeva minimalnu brigu i održavanje. Razvili smo sljedeće vertikalne zelene zidove:

Vertikalni vrt u Zagrebu

Unutrašnji vertikalni zeleni zidovi
sa automatskim mikronavodnjavanjem

Radi nesmetanog rasta i smanjenja potrebne brige oko zalijevanja, razvili smo vertikalne vrtove sa automatskim navodnjavanjem te odvodnjom suviška vode u kanalizaciju. Za taj tip vertikalnog vrta treba imati mogućnost priključka na vodovodnu mrežu ½ cola, a također i priključak na sistem odvodnje 5 cm. Zbog toga se oni trebaju staviti u arhitektonski projekt prije same gradnje, tako da se prilagodi dovod vode i odvodnja njihovoj mikro  lokaciji. Mikrokapaljke živog zida koje natapaju biljke su naše proizvodnje i spadaju među najpouzdanije na tržištu. One su potpuno sakrivene od oka promatrača. Pouzdani programator garantira redovnu i pouzdanu opskrbu vodom. Održavanje tijekom godine je minimalno.

Unutrašnji vertikalni zeleni zidovi sa ručnim zalijevanjem

Ako želite postaviti zelenilo na neki zid u prostoru na koji nije moguće dovesti vodu niti izvesti odvodnju, onda koristimo ovaj tip vertikalnog vrta. Svi moduli zelenog zida su hidroizolirani, a biljke su prilagođene rastu u modulima. Ovaj tip vertikalnog zelenog zida sadrži u svakom modulu u koji se sadi sobna biljka indikator zalivenosti. On nam omogućava da vidimo ukoliko se nivo vode u tegli malo podigne, te nam crvenom bojom signalizira da treba prestati zalijevati tu biljku. Zalijevanje se vrši približno jednom tjedno u svaku biljku dozatorom. Biljke koje su na višem položaju treba nešto više zaliti od onih pri dnu vertikalnog vrta. Po ljetu i po zimi treba biljke nešto više zalijevati jer je ljeti i zimi suh i topao zrak u prostoru, koji suši zemlju u modulima vertikalnog vrta više nego u proljeće i jesen.

Za sve naše vertikalne zelene zidove pogledajte slike u prilogu, kao i listu naših referenci, odnosno zadovoljnih korisnika, kod kojih vertikalni vrtovi, vertikalni zeleni zidovi već godinama kvalitetno i bez problema ukrašavaju i ozelenjuju prostore.

Gostovanje u emisiji "Dom na kvadrat"